Новогодишните сарми на мама

Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноватор3652611804
31/12/2016
"Една вкусна традиция, която се предава от майка на дъщеря "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 681
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. В сгорещен тиган задушете лука. Прибавете каймата и разбъркайте.

Почистете морковите и ги нарежете на ситно. Добавете ги в тигана.

Нарежете пушеното месо на ситно и го сложете към останалата плънка. Разбъркайте добре. Сложете черен пипер и чубрица на вкус. Прибавете и червения пипер и разбъркайте.

Сложете ориза и налейте една чаена чаша с вода. Оставете да се готви на котлона, докато оризът поеме водата. Свалете от котлона. Вземете лист кисело зеле и сложете две- три лъжици от сместа.

Завийте на сарма и така, докато свърши сместа. Наредете сармите в тенджера, залейте с една чаена чаша зелев сок и една чаена чаша вода.

Затиснете сармите с една чиния и сложете капака леко отворен. Готви се на среден огън, докато се изпари водата.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар