Пълнен малък петел

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
197
552
256
3
31/12/2016
"Вкусен обяд по селски "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 986
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • петел - млад, малък + дроб, сърце, воденица от птицата
  • ориз - половин ч. ч.
  • кромид лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • HOSSO
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука в тиган, добавяме олио и го запържваме, след което добавяме дреболиите на петела, които предварително нарязваме на дребно.

Запържваме, след което добавяме и ориза. Пържим до остъкляването му.

След това махаме от огъня и пълним петела. Зашиваме го. Връзваме му краката и го слагаме в дълбока тенджера.

Заливаме го с подсолена вода и варим до готовност. След което го вадим и слагаме в тавичка с малко олио.

Намазваме го с сол и червен пипер.

Запичаме го до златисто.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар