Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Полска пица

Полска пица

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Полска пица
Снимка: Veselina
2 / 5
02/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
47 мин.
Порции
4
"Тоталният хит в кухнята - полска пица с картофи! Хем хапваш, хем мезиш"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • картофи - 4 бр. големи
  • масло - 2 с.л.
  • шунка - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лютеница - 5 с.л. или доматена паста
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме 4 големи картофа и ги измиваме. Нарязваме ги на малки парчета. Слагаме с тенджера с вода да се сварят на котлона и добавяме щипка сол. След като се сварят, ги отцеждаме и направо в тенджерката добавяме 1 ч.ч, прясно мляко и ги намачкваме с уред за пасиране.

После прибавяме сол при нужда на вкус и черен пипер, също на вкус. Добавяме и 2 с.л. масло за вкус и аромат и пак намачкваме. Ако нямате прясно мляко, можете да използвате 1 ч.ч., от вадата още гореща. в която са врели картофите.

Намазваме дъното на малка тава с масло и разпределяме картофеното пюре. Заглажда го.

Нарязваме на тънки парчета пражка шунка. Намазваме пюрето с лютеница. По оригинална рецепта е с доматена паста, но аз не разполагах с такава. После нареждам плътно парченцата пражка шунка. Настъргвам кашкавала с ренде. Разпределям отгоре кашкавала пак равномерно навсякъде. Поръсваме с черен пипер на вкус отгоре.

Печем на 200 градуса до зачервяване на кашкавала - бързо се опича. Режем на парчета, след като е готово.

Рецептата е от кулинарно предаване на Иван Звездев.

Хапваме с водка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: