Лесни шоколадови подкови

03/01/2017
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
"Казват, че подковите носели щастие. Вече трета хапваме и се чувстваме наистина щастливи "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо981
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г тип 500
  • захар - 160 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • краве масло - 125 г
  • течен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете си тесто от брашното, яйцата, захарта, маслото и олиото. Когато го омесите, го оставете за 2 часа да втаса.

Когато тестото е вече втасало, разточете го на тънка кора. Нарежете я на ленти с ширина 1 см. Оформете подковите от тях.

Подредете готовите подкови в намаслена тавичка и печете в силно загрята фурна до зачервяване.

Когато са готови, ги извадете от фурната и ги оставете леко да изстинат.

Когато са готови, потопете краищата им в шоколада, подредете в поднос и оставете в хладилник, докато не стегне шоколадът.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар