Манджичка кюфтета с вино

Илияна ДимоваИлияна ДимоваМастър Шеф125466432987
05/01/2017
"Трябва да стигнете до дъното на паничката, за да откриете, че тайната на вкусната домашна манджичка, ще си остане тайна "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 061
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориза (1/2 ч.ч.) измиваме и сваряваме в посолена вода. Когато е готов, отцеждаме от водата. Каймата смесваме с 2-3 с.л. от сварения ориз (другият ориз, отделяме за добавка към ястието за гарнитура ).

От смесените кайма и ориз, оформяме кюфтенца, които овалваме в брашно. В олио (2-3 с.л.) запържваме леко кюфтенцата.

Когато се позапържат, изваждаме от мазнината и в същата слагаме настърган лук (1 с.л.), почистения и настърган ситно морков (1/2 бр), червен пипер (1 ч.л.), черен пипер на вкус, сол също на вкус и брашно (2 с.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (4-5 ч.ч.) или количество на вкус. Прибавяме дафинов лист, чубрица и като заври, слагаме и запържените кюфтенца.

Варим манджичката до сгъстяване на соса и няколко минути преди да свалим от котлона наливаме виното.

При необходимост може да сгъстим соса с още малко брашно, разредено с малко топла вода. Сервираме порциите с гарнитура от сварен ориз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар