gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Лесни и вкусни гювечета

Лесни и вкусни гювечета

МаргаритаМаргарита
Новак
7504159
Лесни и вкусни гювечета
Снимка: Маргарита
1 / 2
05/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"С един куршум два заека - хем вкусно ще хапнете, хем хладилника ще разчистите"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 бр. средно големи
  • картофи - 4 бр. голям размер
  • колбас - 2 кренвирша
  • сирене - 150 г
  • домати - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г (по желание)
  • сол - 2 щипки
  • чубрица - 2 щипки
  • олио - или зехтин
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на кубчета и сваряват до полуготовност в подсолена вода. Чушките се нарязват на кубчета и се слагат на дъното на глинените съдове, в които ще се приготвят гювечетата.

След това се изсипват вече полусварените картофи, а отгоре се нарязват кренвиршите и се начупва сирене.

Добавят се подправките и се сипва съвсем малко олио и вода. От доматът се режат 4 колела и се поставят върху всичко. Гювечетата се слагат в загрята на 200 градуса фурна.

Пече се до готовност, след това гювечетата се изваждат и върху всяко едно се чуква по едно яйце и по желание се добавя настърган кашкавал.

Всичко отново се връща във фурната и се пече до до златиста коричка на яйцето. Консумира се след като изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: