Салата Цезар с портокалов сос
Salata Cezar sa sosom od pomorandže
gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Цезар»Салата Цезар с портокалов сос

Салата Цезар с портокалов сос

Салата Цезар с портокалов сос1 / 3
05/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
"Салата, достойна за императори и ... за вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • салата айсберг - 80 г
  • бяло зеле - 20 г
  • лилаво зеле - 20 г
  • моркови - 25 г
  • маслини - 5 бр.
  • домати - 3 бр. шайби
  • лимони - 3 бр. тънки шайби
  • аншоа - 20 г накъсано филе
  • крутони - 60 г
  • пармезан - 20 г
  • пилешко филе - 150 г /запечено/
  • сос цезар - 50 г
  • майонеза - 40/35
  • горчица - 5/3
  • портокалов сок - 25 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе, посолете и го намажете с олио. В загрят сух тиган запечете филето равномерно и от двете страни.

Нарежете на тънко двата вида зеле, морковите настържете на ренде, а салатата айсберг нарежете на едро. Смесете всичко, овкусете със сол, олио и оцет и сложете в подходяща чиния.

Отгоре разпределете накъсаната аншоа, крутоните и поръсете с пармезана. Леко полейте със сос, подредете внимателно филенцата заедно с останалите продукти по показания начин на снимката.

Аз използвах само зелена салата, не сложих аншоа, защото не обичаме. За приготвянето на крутоните нарежете студен хляб на кубченца и пържете в маслена баня до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: