gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Топчета»Супа топчета за ценители

Супа топчета за ценители

Елена ДимитроваЕлена Димитрова
Новак
1045415545
Супа топчета за ценители
Снимка: Елена Димитрова
1 / 12ВИДЕО
16/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
"Супа топчета не е просто обикновена супа, а състояние на духа, както биха казали кулинарните критици"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджера и задушете наситнения лук на средна температура. Добавете поетапно наситнените морков и червена пиперка. Гответе под капак, докато всички продукти омекнат добре. След това добавете към тях надребнените картофи. Вложете и нарязаната целина. Разбъркайте и добавете към 2 л вода. Оставете сместа да заври, а през това време се заемете с каймата.

Овкусете я с подправките и половината магданоз и я омесете. Приберете я на хладно, за да се постегне. Когато супата започне да ври, оформете топчета и ги добавете. След като се появят на повърхността, вече са сварени. Тогава добавете фиде. Подправете на вкус и оставете супата да ври на слаб огън още петнадесетина минути.

Междувременно пригответе застройката. Разбийте киселото мляко и яйцата. Вземете малко от супата с черпак и след като се поохлади, добавете при сместа с яйцата на тънка струя, като бъркате енергично.

След това отстранете тенджерата от котлона за кратко и прибавете в нея застройката, бъркайки. Върнете на котлона и пак разбъркайте. Поднесете супата топчета с наситнен магданоз и лимон.

Рецептата за супа топчета е изпълнена!

Рейтинг

5 54
4 2
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка: