Начин на приготвяне
Загрейте мазнина в тенджера и задушете наситнения лук на средна температура. Добавете поетапно наситнените морков и червена пиперка. Гответе под капак, докато всички продукти омекнат добре.
След това добавете към тях надребнените картофи. Вложете и нарязаната целина. Разбъркайте и добавете към 2 л вода. Оставете сместа да заври, а през това време се заемете с каймата.
Овкусете я с подправките и половината магданоз и я омесете. Приберете я на хладно, за да се постегне. Когато супата започне да ври, оформете топчета и ги добавете.
След като се появят на повърхността, вече са сварени. Тогава добавете фиде. Подправете на вкус и оставете супата да ври на слаб огън още петнадесетина минути.
Междувременно пригответе застройката. Разбийте киселото мляко с яйцата и оцета.
Вземете малко от супата топчета с черпак и след като се поохлади, добавете при сместа с яйцата на тънка струя, като бъркате енергично, за да темперирате застройката. Направете това още няколко пъти, като бъркате непрекъснато, за да не се пресече.
След това отстранете тенджерата от котлона за кратко и прибавете в нея застройката, отново бъркайки. Върнете на котлона и пак разбъркайте. Поднесете супата топчета с наситнен магданоз и лимон.
Рецептата за супа топчета е изпълнена!
Коментари
Не искам да троля, но какво означава това?
Само сложих по малко магданоз, защото децата не са му фенове ;)