gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Празнична питка Охлюв

Празнична питка Охлюв

Sonia DanovaSonia Danova
Новак
8713548
Празнична питка Охлюв
Снимка: Sonia Danova
1 / 7
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"За светеца, за именниците, но най-вече за всички, които обожават майсторски приготвените питки - рецепта за празннична питка Охлюв с подробни обяснения и снимки стъпка по стъпка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Раздробете маята и я сложете в съд с 4 с.л. брашно и 100 мл. мляко или вода. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес, покрийте с чинийка за да се активира.

Брашното сипете в дълбока купа, в която ще месите тестото. Направете кладенче в средата и сипете останалите продукти, активираната мая и остатъка от млякото /водата/.

Разбъркайте добре с лъжица, докато е възможно. След това изсипете на плота и започнете да месите с ръце. Крайният резултат трябва да е средно по твърдост тесто и да е еластично.

За да получите добрия резултат, тупнете тестото 100 пъти в плота. По този начин се доомесва, става гладка повърхността му и се образуват мехурчета. Оставете тестото да втаса.

За оформянето на питките разгледайте снимките /стъпка по стъпка/.

Весел празник! Бъдете Благословени! Дано съм била полезна.

Празничната питка Охлюв е страхотна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: