Кюфтета по свищовски с пикантна заливка

06/01/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач13952504
"И кюфтенцата пикантни, и заливката, а вкусът - нямаме думи да го опишем. Хапвайте и да ви е сладко "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 826
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Галетата заливаме с вода, оставяме да я поеме и смесваме с каймата, лука, яйцето и подправките. Прибираме в хладилник за час.

През това време приготвяме картофеното пюре - сваряваме картофите в подсолена вода, изцеждаме, намачкваме като прибавяме кравето масло и мляко.

От приготвената и овкусена кайма правим малки кюфтенца във формата на топче, като във всяко от тях в средата поставяме по 1 стафида, овалваме в брашно, пържим в сгорещено олио и изваждаме върху домакинска хартия.

Пикантната заливка - препържваме чесъна в няколко лъжици олио и прибавяме пушения червен пипер.

Подреждаме в чиния няколко топки картофено пюре, кюфтенца, заливаме с ароматния пикантен сос, поръсваме с пресен копър.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар