Крокети с лук
Kroketi sa lukom

Крокети с лук

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7723k2k2k7
Крокети с лук
Снимка: Марияна
1 / 3
06/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
"Гледаме ги тези картофени крокети с лук и не можем да преценим колко бира ще изпият, само знаем, че е много"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги измиваме. Слагаме в тенджерата, в която ще ги варим, вода и слагаме на котлона. Нарязваме картофите на малки парчета.

Сваряваме картофите. Отцеждаме ги. После ги оставяме да изстинат и ги пасираме директно в тенджерката. Почистваме лука и го нарязваме на дребно.

Задушаваме лука в малко олио на тиган на котлона. Слагаме лука при картофите и вътре прибавяме сол на вкус и черен пипер, малко индийско орехче. Чукваме и 1 яйце и 1 ч.л брашно при картофената смес и замесваме всичко.

Правим си равни по големи топчета колкото голям орех. Две яйца разбиваме в чиния. Слагаме галета и брашно в две отделни чинии. Всяко топче овалваме в брашно, яйце и галета. Пържим в горещо олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: