Домашна медена торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
02/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Вкусна медена торта - една забравена рецепта в последните години. Интересна и много изкушаваща."

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 3 - 4 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • мед - 4 - 5 с.л.
  • брашно
  • сода - 1 ч.л.
  • за крема
  • прясно мляко - 700 мл
  • яйца - 3 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • масло - 250 г
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия - 2 прахчета
  • за поръсване
  • орехи - 100 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно необходимите за блатовете яйца, захар, масло и мед на водна баня, докато се разтопи захарта. След това разбийте сместа с миксер и изчакайте да се поохлади, ако е гореща. Добавете содата и брашно, колкото да се получи меко тесто.

Покрийте го и го сложете в хладилника за около 30 минути.

От тестото направете 7-8 топки и всяка разточете на тънка кора. Използвайте тава или голяма чиния за да се получат еднакви кръгове на блатовете. Всяка кора изпечете в предварително загряна силна фурна, в набрашнена тавичка.

Ако предварително не сте оразмерили блатовете, може да го направите и след печене, пак с помощта на тава. Изрезките от получените блатове може да смелите и да използвате за украса.

За крема разбийте яйцата със захарта и меда, постепенно долейте млякото и при непрекъснато бъркане добавете брашното. Сложете на котлона и бъркайте, докато кипне и се сгъсти. Снемете от котлона и бъркайте, докато се охлади. Добавете маслото и бъркането продължава, докато и то се разтопи.

В подходящ съд започнете да редите блат, крем и най-отгоре покрийте цялата медена торта с крема. Поръсете със смлените изрезки от блатовете смесени с натрошени орехи. Сложете Медената торта на хладно за 1 нощ преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
548
46
39
23
10
Дай твоята оценка: