Финикя - курабии с фурми и бадеми

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
07/01/2017
"Открехнете вратата на кухнята, за да поканите в нея ароматите и вкуса на изтока "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции50 бр.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 031
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта. Добавете жълтъка и прясното мляко. Накрая прибавете брашното с бакпулвера и замесете меко, нелепнещо тесто. От него оформете 50 бр. еднакви топчета.

Запечете бадемите за няколко минути във фурната. Разрежете всяка фурма, извадете костилката, а на нейно място поставете бадем. Хубаво загърнете краищата на фурмата. Така направете с всички фурми и бадеми.

Във всяко топче поставете по една фурма и оформете продълговати сладки. Разбийте белтъка с вилица. Смесете орехите и захарта. Потопете всяка сладка първо в белтъка, а след това ги оваляйте в орехите.

Подредете сладките в тава, застлана с хартия. Печете на 180 градуса около 25-30 минути или докато порозовеят. Извадете от фурната и оставете да се охладят. Съхранявайте ги в плътно затворена кутия на хладно място.

Източник: My Cooking Book Blog

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
malkajelqzna
malkajelqzna
01.05.2017 10:45
Изпробвах ги, станаха страхотни! Добавям ги в любими!
0
0
malkajelqzna
malkajelqzna
29.04.2017 12:20
В необходими съставки не се споменава бакпулвер, но в начина на приготвяне брашното се смесва с бакпулвера?
0
0
Добринка Петкова
Извинявам се за пропуска-10 г бакпулвер
0
0