Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Финикя - гръцки курабии с фурми и бадеми

Финикя - гръцки курабии с фурми и бадеми

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Финикя - гръцки курабии с фурми и бадеми
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
19/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
50
"Открехнете вратата на кухнята, за да поканите в нея ароматите и вкуса на изтока"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 130 г
  • захар - 125 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 125 мл
  • брашно - около 480 г
  • бакпулвер - 10 г
  • за пълнеж
  • фурми - 50 бр.
  • бадеми - 50 бр.
  • за овалване
  • белтъци - 1 бр.
  • орехи - 150 г едро смлени
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта. Добавете жълтъка и прясното мляко.

Накрая прибавете брашното с бакпулвера и замесете меко, нелепнещо тесто. От него оформете 50 бр. еднакви топчета.

Запечете бадемите за няколко минути във фурната.

Разрежете всяка фурма, извадете костилката, а на нейно място поставете бадем. Хубаво загърнете краищата на фурмата. Така направете с всички фурми и бадеми.

Във всяко топче поставете по една фурма и оформете продълговати сладки. Разбийте белтъка с вилица. Смесете орехите и захарта. Потопете всяка сладка първо в белтъка, а след това ги оваляйте в орехите.

Подредете курабийките в тава, застлана с хартия. Печете на 180 градуса около 25-30 минути или докато порозовеят.

Извадете от фурната и оставете да се охладят. Съхранявайте ги в плътно затворена кутия на хладно място.

Финикя - курабиите с фурми и бадеми са готови.

Източник: My Cooking Book Blog

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#190567
Потребител#190567
Изпробвах ги, станаха страхотни! Добавям ги в любими!
01.05.2017 10:45
Потребител#190567
Потребител#190567
В необходими съставки не се споменава бакпулвер, но в начина на приготвяне брашното се смесва с бакпулвера?
29.04.2017 12:20
1
Покажи всички подкоментари