Черен дроб на фурна
Oven Roasted Liver
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Черен дроб на фурна

Черен дроб на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9585k1016k
Черен дроб на фурна1 / 2
03/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8-9
"Готови ли сте за поредното кулинарно предизвикателство? Днес ще готвим черен дроб на фурна и обещаваме, че резултатът ще е превъзходно вкусен!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте черния дроб добре. Шпиковайте го с разполовени скилидки чесън и дафинови листа и го поставете в по-малък съд. Залейте го с виното, така че дробът да се покрие. Поставете на хладно за 2-3 часа.

Намазнете тавата за печене и разпределете в нея нарязания лук и почистените цели морковчета и картофи. Сипете дроба върху лука, подправете с малко черен пипер, чубрица и сложете да се пече в умерено загрята фурна за около 35 минути или до готовност.

Овкусете със сол непосредствено преди поднасяне, защото иначе дробът се втвърдява от солта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: