gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Яхния със зелен боб и свинско месо

Яхния със зелен боб и свинско месо

Емилия ПетковаЕмилия Петкова
Чирак
6170231211
Яхния със зелен боб и свинско месо
Снимка: Анонимен
1 / 3
22/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Изпитана рецепта от съкровищницата на най-вкусните селски яхнии - сладко да ви е"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • зелен боб - 1 буркан стерилизиран
  • домати - 150 - 200 г от консерва
  • червен пипер - 1 суп.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л. за сгъстяване (на яхнията)
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер на вкус
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - ½ бр. червени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото предварително се сварява за около 40 минути. Нарязват се лукът, морковът и чушката на ситно, запържват се в отделна тенджера с малко олио и към тях се прибавя свареното месо.

Долива се бульонът от месото и когато то заври, се прибавят доматите, зеления фасул и червения пипер.

Ястието се вари още 20 минути и след това се добавя брашното, размито в малко вода, накрая се добавят и солта и подправките.

Вари се още 10-15 минути на слаб огън при непрекъснато бъркане и яхнията е готова!

Яхнията със зелен боб и свинско месо е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: