Сос от гъби

04/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Месото или задушените зеленчуци ще ви се усладят двойно, ако ги залеете с този вкусен сос от гъби!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 667
  • Преглеждания за месеца482
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистените и нарязани гъби да се варят до омекване в около 700 мл вода, след което ги извадете от бульона с решетъчна лъжица. Подправете буьона на вкус със сол и черен пипер.

Загрейте маслото в друг съд и запържете в него брашното, като бъркате с тел. Отново при непрекъснато бъркане добавете прясното мляко и разредете с бульона до желаната гъстота.

Добавете гъбите и щом сосът клокне, снемете от котлона. Поднесете като гарнитура към меса и зеленчукови ястия.подобни рецепти тук

5 6
4 7
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Таня Доковска
Към соса се прибавя и 1/2чаена чаша бяло вино.Гъбите може и от стерлизиран буркан -консерва.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв