Цървулки с топено сирене

09/01/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1425138114414
"Закуската е по-вкусна, когато е оформена с вкус и мерак "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо677
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята в малко топло мляко, захар и брашно. Пресяваме брашното и с всички продукти замесваме гладко тесто, което оставяме в купа покрито с кърпа в топло помещение да втаса.

Разделяме тестото на толкова топки, на колкото искаме да направим цървулки, може да са малки или големи.

От всяка топка тесто разточваме елипсовидна по-дебела кора, като навиваме краищата навътре. Предварително си заделяме малко тесто за връзки.

Разбиваме яйцата със сиренето, нарязваме топеното сирене на парченца и с тази смес слагаме в готовите цървулки, изрязваме ленти от тестото и кръстосваме за връзки.

Оставяме ги малко да втасат след което ги мажем с разбития жълтък, поръсваме с малко сусам и печем в загрята фурна на 170 градуса до златисто.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар