Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка за Бабинден

Питка за Бабинден

Sonia DanovaSonia Danova
Новак
87435
Питка за Бабинден
Снимка: Sonia Danova
2 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
105 мин.
Порции
12 парчета
"За онези, които поемат в ръцете си новия живот, най-вкусните пити ще замесим"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • прясно мляко - около 500 мл може и вода
  • мая - 3/4 кубче от 42 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 4 с.л. може и олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята с 4 с.л. брашно и 100 мл мляко или вода и изчакайте да се активира.

Пресейте брашното във висока купа и в кладенче в средата добавете всички продукти и маята заедно с останалото мляко или вода. Докато можете, бъркайте с лъжица, след това доомесете на плота, докато се оформи средно твърдо и еластично тесто.

Най-добре е да ударите тестото 100 пъти в плота, което гарантира да е по-гладко и добре омесено.

След като тестото втаса, разточете на правоъгълник, който се маже с разтопено масло, след което се навива на руло.

Нарежете на парчета, както е на снимката. Стъпка по стъпка оформянето на питката е показано отново на снимките. Пече се до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: