gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с гъбен сос и сметана

Пържоли с гъбен сос и сметана

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Пържоли с гъбен сос и сметана
Снимка: Елица
1 / 6
05/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Уникално вкусни и крехки пържоли в специален сос!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 - 5 броя пържоли
  • гъби - 250 г
  • масло - 2 с.л.
  • сметана - 400 мл готварска
  • бульон - 150 мл гъбен
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват тънко, натриват се със сол и черен пипер и се оставят да престоят за 1 час в хладилник.

Загрейте малко мазнина в тиган и запържете пържолките от двете страни, за да се запечатат. След това се подреждат в намазнена тава.

Гъбите се почистват и се режат на по-дребно. Задушават се за 5-10 минути в сгорещеното масло.

Към тях при непрекъснато бъркане добавете бульона и сметаната и овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.

Щом сосът клокне, залейте върху пържолите. Сложете ястието да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
514
45
34
20
10
Дай твоята оценка: