Свински домашен суджук

Свински домашен суджук
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Нищо не казва Добре сте ни дошли на гости така, както една подкова домашен суджук, мераклийкски нарязана и чаша домашно вино"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 3 кг шарено
  • свински черва
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица - сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на парчета в голям съд.

Добавя се сол на вкус, кимион, черен пипер и ронена сушена чубрица, разбърква се добре да се смеси месото с подправките и оставяме да престои за една нощ на хладно.

На другия ден месото се мели с машинка до получаване на кайма.

Свинските черва се измиват и накисват във вода за 30 минути. Отцеждат се добре, с машинка се пълнят с приготвената смес, като на 25 см се усуква и връзва със здрав конец.

Нареждат се да се сушат на хладно и проветриво място. Нарязаните на парчета суджуци са чудесно мезе с чаша домашно вино!

Свинският домашен суджук е страхотен.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: