Бирени хлебчета

Барфи
Барфи
Новак
05/03/2012
"Страхотно е, когато открием още едно приложение на бирата "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 736
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата47
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера, направете кладенче посредата и с ръце започнете да замесвате с маслото. Добавете захарта, солта, постепенно доливайте бирата и омесете гладко тесто.

От него оформете 10-12 питки. Наредете ги в подмазнена тава и по желание поръсете с малко мак или сусам.

На някои хлебчета може да направите леки цепки с нож. Сложете да се пекат в предварително загрята на 200-220 градуса фурна.

Рейтинг

5 4
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
nasi
nasi
08.01.2016 09:23
ако ядеш повече от тях дали ще отчетета Дрегера „“
1
0
дени
дени
29.03.2015 09:14
няма мая какво да втасва
0
1
лидия
лидия
27.01.2015 14:38
хубавареуцепта
0
1