gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свинско месо с картофи на фурна

Свинско месо с картофи на фурна

Филип ДимитровФилип Димитров
Чирак
2430091364
Свинско месо с картофи на фурна
Снимка: Зорица
1 / 6
28/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Лесно им е на жените, достатъчно е са приготвят само едната тава свинско с картофи и всеки мъж ще им падне в краката"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г по избор
  • картофи - 2 кг
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 бр. (чушка)
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 500 мл
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • бульон - 1 бр.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Режем месото на средни парченца и варим около 1 час.

В дълбока тава режем картофите и моркова на едри кубчета и добавяме дребно нарязания лук и червен пипер. Овкусяваме със сол, чубрица, черен пипер и бульончето.

След това объркваме всичко много добре, докато се смесят всички съставки. Добавяме и сол.

Доливаме вода, за да се покрият продуктите, и нареждаме месото най-отгоре.

Слагаме фолио и печем месото в предварително загрята фурна около 1 час и 15 минути на 200 °C. Доматеният сок се слага към края, когато картофите и месото са поомекнали.

След това махаме фолиото и печем още 15-20 минути до равномерно запичане на месото и получаване на златиста коричка на месото.

С използването на фолио месото става много крехко и вкусно.

Може да използвате тази рецепта, когато готвите и свински ребърца.

Добър апетит!

Свинското месо с картофи на фурна е готово.

Забележка: Ако сложите доматения сок твърде рано, картофите може и да останат твърди, защото киселината на домата пречи да се сготвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
512
41
30
20
10
Дай твоята оценка: