Мамината свинска наденица за бърза консумация

РумянаРумяна
Новак
7
4
10/01/2017
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо425
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 1 кг
  • сланина - 500 г
  • сол - 4 ч.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • лют червен пипер - 2 ч.л. /на вкус/
  • чубрица - 2 ч.л.
  • кимион - 2 ч.л.
  • черва - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцва се месото и сланината със сатър. Добавя се черният и лютият пипер, чесънът, кимионът, чубрицата и солта. Залива се с малко вода или бульон и се омесва много добре. Похлупва се съдът и се оставя да отлежи около час, за да се овкуси.

С малка фунийка с широк отвор може да се напълнят добре измитите черва с ръка. Завиват се /прекъсват се/ наденичките на около 10 сантиметра.

Загрява се тенджера с вода. Така приготвените наденички се пускат във врящата вода /поетапно, за да може водата да ври/.

Така се сварява за около 20 минути колбасът. Може да се яде охладен, да се запържи или запече във фурна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар