Жарена наденица от заешко и свинско

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1413
1545
5
10/01/2017
"Домашна наденица, която ще ви вземе акъла - опитайте и да не забравите да почерпите "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 962
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заешко месо - 3 кг
  • свинско месо - 6 - 7 кг
  • червен пипер
  • лют червен пипер
  • чубрица
  • захар - 3 с.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо се нарязва на парчета изчиства се от ципите и се слага във студена вода хубаво, да се изкисне за няколко часа.

Месото се изцежда много хубаво, като се слага в каца и се закача, докато спре да капе вода. Двата вида месо се смилат на машинка и объркват хубаво с всички подправки.

Всеки ден каймата се омесва, престоява около 5 дни хубаво да узрее и поеме от ароматите. Пълни се в черва и се суши на проветриво място. Още на няколко дни е готова за жарава или барбекю.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар