gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Уникална памук погача

Уникална памук погача

D. ManolovaD. Manolova
Новак
109415150
Уникална памук погача1 / 13
30/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"Памук погача, както я правят само майсторите и ... вие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбъркваме топлото мляко с топлата вода, захарта и маята. Като се разтвори маята, слагаме 1-2 ч.ч. брашно (брашното се пресява). Разбъркваме добре и оставяме сместа да почине 10 мин.

Като мине времето, добавяме мазнината и започваме да добавяме брашното, като към него добавим и солта. Замесваме тесто до готовност, оставяме го в дълбок съд, който покриваме с кърпа.

След като поседи на топло и нарасне, го разделяме на 2 топли. Разточваме всяка топка на кора, която режем на триъгълници. Всеки триъгълник се навива под формата на кифличка и се реди в тавата (аз поставям на дъното хартия за печене).

Когато сме готови, оставяме тавата във фурната (загрята на 50 градуса) за малко, за да нарасне. Накрая я вадим и намазваме жълтъка. Погачата се пече в загрята на 170 градуса фурна за 40-45 мин. (зависи от фурната ).

Като се запече отгоре, памук погачата се покрива с алуминиево фолио, за да не изгори и се доизпича само на долен риотан с вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
517
40
30
20
11
Дай твоята оценка: