Кекс Негърче

milka makedonskamilka makedonska
Новак
31896177
14/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Само като чуете знаете, че трябва да се приготвите да опитате голяма вкусотия"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - около 400 г
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л (10 г)
  • ванилия - 1 бр. (2 г)
  • за глазурата
  • масло - 1 пакетче (125 г)
  • какао - 1 пакетче (100 г)
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • вода - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме хубаво яйцата, които задължително са на стайна температура, със захарта, добавяме олиото да го поеме сместа, след това киселото мляко.

Пресяваме брашното, като към него сме прибавили какаото, бакпулвера и ванилията, пресятата смес със бъркане добавяме към разбитата вече смес.

Изсипваме в намаслена тавичка и печем на предварително загрята 180 градуса фурна за около 30-35 минути.

Изпечения кекс нарязваме на ромбоиди и като поистине заливаме с готовата топла глазура, която приготвяме на водна баня.

В купа слагаме маслото, какаото, пудрата захар и водата /може да се замени с прясно мляко/, слагаме на водна баня, бъркаме да се получи гладка хубава шоколадова смес и с нея заливаме поохладения кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 34
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка: