Шоколадов лава кейк

11/01/2017
"Шоколадов шедьовър само в 10 лесни стъпки, който заслужава да събере поне 10 000 лайка "
Приготвяне10 мин.
Готвене12 мин.
Общо22 мин.
Порции1
  • Преглеждания общо7 009
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

1. Загрейте предварително фурната до 210 градуса.

2. Добавете маслото към шоколада и разтопете с помощта на микровълнова фурна, или на парна баня.

3. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес, след което добавете пудрата захар и ванилията и разбъркайте отново. Оставете настрани за 5 минути да изстине.

4. Счупете яйцето в купичка и го разбъркайте добре.

5. Започнете малко по малко да добавяте яйцето към шоколада, докато бъркате постоянно.

6. Добавете брашното към сместа и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

7. В купичка или рамекинче, което е намазано добре с масло, покрийте вътрешната част с брашно и после премахнете останалото брашно, като потупате купичката на работната повърхност.

8. Изсипете сместа в купичката и сложете в печката за 12 минути.

9. След като е готово, изчакайте да изстине 1 минута, след което го обърнете върху чиния и го извадете от купичката.

10. Завършете като поръсите пудра захар върху тортата по желание.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар