Смесена туршия

22/01/2009
Валя
отВаляНовак
"Вече нямаме търпение да сложим тази туршия, за да се насладим на вкусния резултат, когато стане готова!"
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
  • Преглеждания общо36 734
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата156
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният и измит зеленчук се нарежда на редове в бидон, ката между всеки ред се слагат лозови листа, предварително попарени в саламурата и целина.

Отгоре се слага венец от лозови пръчки и листа, след което се залива със сварена, прецедена и охладена саламура и туршията се оставя да преседи 2 дена и се затиска.

Претака се всеки 2 дена – до 3 - 4 пъти.
подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар