Надиплена баница с извара и магданоз

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
12/01/2017
"Свежа баница, която ще ви изненада приятно с вкус и аромат! Само за мераклии!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо953
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Добавете млякото със содата и олиото.

Разстелете корите на плота. Вземете една кора и я намажете с яйчна смес. Поръсете с малко извара и част от нарязания магданоз.

Нагънете кората като хармоника от късата страна.

Намаслете тава с олио и завийте надиплената кора. По същия начин направете с останалите кори и плънка.

Към останалата яйчна смес, добавете двете яйца и сметаната. Хубаво разбъркайте и полейте баницата. Върху нея разпределете маслото.

Печете на 200 градуса около 30-35 минути или до зачервяване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар