gotvach.bg»Рецепти»Салати»Мезета»Мариновани репички

Мариновани репички

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304331512861
Мариновани репички1 / 2
12/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене10 мин.
Общо45 мин.
Порции10

Необходими Продукти

  • репички - 1 кг
  • винен оцет - 50 мл
  • захар - 50 г
  • ябълков оцет - 50 мл
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме репичките и ги отрязваме от двете страни, след което ги разрязваме на две и ги поставяме в кръгъл буркан.

В тиган загряваме двата вида оцет, захарта и водата, като съотношението на двата вида оцет трябва да е едно към едно с водата и захарта.

Изчакваме да се разтвори захарта и махаме. След това изчакваме да се охлади и наливаме при репичките до горния ръб.

Нека ви е вкусно с тези мариновани репички.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: