Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница с кайма

Вита баница с кайма

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Вита баница с кайма
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Усетите ли аромата на нещо наистина вкусно, да знаете, че това е нашата баница с кайма"

Необходими Продукти

  • одрински кори - 1 пакет
  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1 глава /голяма/
  • морков - 2 бр.
  • доматен сок - 100 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • газирана вода - 250 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки кубчета лука и морковите и ги запържете в маслото. Когато лукът стане прозрачен, добавете кайма.

Когато каймата е почти готова, овкусете с подправките /сол, черен пипер и кимион/ и добавете доматения сок.

Пържете до готовност. След това намажете всяка кора с разтопено масло и сложете от плънката.

Завийте на руло и наредете в намазнена тавичка.

Разбийте яйца, добавете газираната вода и залейте баницата.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 мин или до получаване на приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
40
30
21
10
Дай твоята оценка: