Шпиковано месо със зеленчуци

12/01/2017
Марияна
отМариянаМастър Шеф6772585905
"Идеалното предложение за специални случаи и семейни вечери, когато искате да блеснете пред гостите си с нещо наистина вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо954
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 кг от врат или бут
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • ригън
  • къри
  • вода - 1 ½ ч.ч
  • олио - 100 мл.
  • мороков - 2 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • лук - 1 глава
  • целина - ½ ч.ч нарязана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме си 2 кг свинско месо то бут или врат. Измиваме го. Слагаме го на една дъска. С остър нож правим на много места разрези. Почистваме чесъна и го режем на по половинки.

Почистваме морковите. Единия го режем на малки парченца. В разрезите пъхаме морковчета с чесънче.

Цялото месо го посоляваме добре. После го подправяме пак навсякъде с черен пипер. Овкусяваме го с къри и риган. Хубаво го намазваме и с червен пипер. От червеният пипер прави хубава коричка, като опечем.

Слагаме месото в тава. Поливаме месото с 100 мл олио. Добавяме в тавата 1 ½ ч.ч. вода.

Другия морков го нарязваме на кръгчета и го слагаме в тавата. Лука го нарязваме на едно и го слагаме в тавата. ½ ч.ч. нарязана целина слагаме и нея в тавата. Покриваме тавата с фолио.

Цял 1 час печем в загрята фурна на 250 градуса, после 2 часа печем на 150 градуса до готовност на месото. Става страхотно на вкус самото шпиковано месо.

Вадим го от тавата внимателно и с остър нож режем на филии. Слагаме в голяма чиния 3 нарязани парчета месо. Гарнираме с малко от зеленчуците. Да ви е сладко!

Хапваме с вино.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар