gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен шаран с орехи и лук

Пълнен шаран с орехи и лук

ВеселинаВеселина
Новак
855101
Пълнен шаран с орехи и лук
Снимка: Веселина
1 / 2
05/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
"Класическа вкусотия, която лесно може да се превърне в център на празничната Никулденска трапеза"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 средно голям
  • лук - 2 бр. глави
  • орехи - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се лукът (до златисто), прибавя се към него ситно нарязаният морков.

След като се запържат двете съставки, се прибавят орехите и 1 ч.ч доматен сок, прибавете черен и червен пипер, оставете да покъкри за около 20 мин и бъркайте, докато се сгасти.

Шарана посолете отвън и отвътре и оставете да се изцеди. След това го напълнете с вече готовата плънка и зашийте.

В намазнена тава поставете пълнения шаран и го сложете да се пече в фурна за около 1 час.

След това прибавете доматен сок /около 2 консерви от 500 мл/, добавете олио и печете до получаване на гъст сос.

Преди да го извадите, посолете, ако е нужно.

Пълненият шаран с орехи и лук е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: