Начин на приготвяне
Замразените скариди се поставят в гевгир, изплакнете обилно с хладка вода от чешмата. В процеса на измиване те се размразяват.
Скариди ще се готви в черупката, те не трябва да бъдат почистени. След като се размразят напълно, вземете скилидките чесън и ги натиснете с плоската страна на ножа и ще станат на малки парченца, прибавяме при скаридите, както и всички подправки.
Налейте зехтина в тиган изсипете скаридите и прибавете лимона на резени, изстискайте сока в скаридите.
Разбърква се и се пържи на средна температура. Пържим около 10 мин, като ги покрием с капак, като се запържат леко, махаме капака и пържим общо 15 мин.
Махаме от котлона и ги оставяме покрити с капака. След като са готови, изсипете соса върху тях и са готови за хапване.