Скумрия с ориз и моркови на фурна

13/01/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф123766226237
"Риба с ориз на фурна - обещаваме, че е много по-вкусно, отколкото може да предположите "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо743
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • девесил - сушен
  • сок от лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибите и измиваме добре. Моркова белим, измиваме и нарязваме на ситни кубчета. Лука настъргваме или нарязваме на дребно.

В олио (2 с.л.) и вода (1/2 ч.ч.) слагаме моркова и лука да се задушават. Като изври половината течност, прибавяме измит ориз (1/2 ч.ч.). Подправяме със сол, черен пипер и сушен девесил на вкус. Разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (2 ч.ч.). Готвим, докато оризът поеме водата.

Пресипваме ориза и зеленчуците в подходяща тавичка и отгоре подреждаме рибите, нарязани на половинки по дължина. Посоляваме всяка порция риба.

Подправяме с черен пипер на вкус и поливаме със сок от лимон. Наливаме струйка олио. Прибавяме вода (1/2 ч.ч.) и печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност .подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар