Картофена салата с яйца, шунка и майонезен сос

14/01/2017
"Обичаме богатите зимни салати - толкова са вкусни, толкова неустоими "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 660
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг2.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо правим соса от продуктите, посочени по-горе.

Обелените и измити картофи поставяме в тенджера с подсолена вода и варим, докато омекнат добре.

Прецеждаме от водата и оставяме да изстинат добре. Нарязваме ги на по-големи кубчета, поръсваме ги с сол и черен пипер на вкус.

Бавно и внимателно разбъркваме, за да не развалим тяхната форма. Поставяме картофите в чинията (купата), в която ще ги сервираме. Нареждаме яйцата отгоре, нарязани на филийки хоризонтално, и леко ги поръсваме със сол.

Между филийките яйца, разпределяме приготвените морковите по корейски. Поливаме със соса. Отгоре разпръскано подреждаме киселите краставички, нарязани на тънки кръгчета, и шунката, нарязана на малки кубчета. Накрая поръсваме с нарязаните на ситно перца от пресен лук.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар