Златисти кифлички

15/01/2017
Надя
отНадяНовак21132
"По цвета и аромата ще познаете, че са много вкусни "
Приготвяне70 мин.
Готвене20 мин.
Общо90 мин.
Порции16- 32
  • Преглеждания общо557
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • мая - 11 г суха
  • прясно мляко - 500 мл
  • олио - 2 - 3 с. л. и още малко за намазване
  • сол - 1/2 с. л.
  • захар - 2 с. л.
  • брашно - 4 ч.ч. и още малко за поръсване
  • мармалад - 1 буркаче по избор (аз използвах от ягоди и от кайсии)
  • захар - за поръсване
  • яйца - 1бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля леко. В голяма купа слагаме сухата мая, а след това млякото. Завиваме купата с кърпа. След 5 минути добавяме всички останали продукти.

Поставяме прозрачно фолио върху купата и я оставяме в хладилника да престои за около 1- 2 часа. След като извадим тестото, го слагаме върху набрашнена повърхност. Поръсваме го с брашно и го разточваме внимателно в кръгла форма.

Разточва се до дебелина от около 1 см или малко повече (в зависимост с каква дебелина искате да са кифличките). Тестото се нарязва на триъгълници. В края на всеки триъгълник се поставя по 1 ч. л. сладко (може и повече, може и по- малко, това зависи от големината на триъгълниците).

Завива се на охлювче, като се почва от по-голямата страна. Нареждат се в намазнена тавичка, но не много близо една до друга, защото се надуват по време на печене.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Като тръгват да стават златисти, се изваждат и се намазват с разбито яйце. Поръсват се със захар и отново се връщат във фурната за няколко минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар