Макарони на фурна с гъби, шунка и кашкавал

15/01/2017
Михаела
отМихаелаНовак1821
"Ароматни макарони, които се приготвят толкова лесно, че дори и новак ще се справи лесно с тази вкусотия "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 584
  • Преглеждания за месеца230
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • макарони - 2/3 от пакета
  • шунка - 350 г
  • гъби - около 3 - 4 по - големи
  • кашкавал
  • сметана за гответе - 250 мл
  • бульон - гъбен или зеленчуков
  • подправки - по ваш вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 2/3 от макароните и ги сварете в подсолена вода, като намалите времето за варене с 3-4 мин, след което ги оставете във водата.

Започнете да приготвяте продуктите, нарежете шунката и гъбите, както за вас е удобно. Подгответе си тава, намазнете с олио или разтопено масло, смесете отцедените макарони със шунката и гъбите и изсипете в тавата.

Идва ред на сметаната, в нея можете да сложите подправки по ваш вкус и след това да залеете ровномерно с нея макароните в тавата, за по добър вкус разтворете зеленчуков или гъбен бульон в топла вода и отново залейте мокароните.

Печете в умерена фурна около 30 мин, настържете кашкавал и оставете още 5 мин

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар