Талиатели Карбонара по оригинална рецепта

15/01/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноНовак
"Ще ви научим как да приготвите вкусни талиатели дори по-вкусни от италианските "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо42 601
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата142
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на дребно, като предварително се отстранява кожичката му и се задушава в тиган без мазнина на умерен котлон. Прибавя се лук, нарязан на жулиени.

Оставя се хубаво да се зачерви беконът и лукът да омекне за около 7-8 мин. Прибавя се заквасената сметана и се разбърква за около 3-4 мин, докато смени цвета си от бял на приятно жълт.

Добавят се жълтъците, леко разбити предварително, при непрекъснато разбъркване за около 2-3 мин, колкото да коагулират. Поръсват се с прясно смлян черен пипер.

Междувременно в тенджера с вода, сол и 2 с.л. зехтин се сваряват талиателите за определеното време по посочените инструкции.

Готовите талиатели се изцеждат и се заливат със сос. Всяка порция се поръсва с настърган пармезан. Поръсва се с пресен босилек.

Източник: Мамаподобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари (3)

Krasimir Kolev
Krasimir Kolev
24.09.2018 19:54
В оригиналната рецепта Карбонара няма сметана...
1
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
25.01.2018 15:40
Класика! Някой може ли да устои на тази чиния?!?
0
0
marcheva14
marcheva14
12.03.2017 22:07
Калина, чудесно е, че си прибавила снимка към основната рецепта "Талиатели карбонара по оригинална рецепта", но аз виждам царевица и може би и чушка. В рецептата която съм публикувала тези съставки ги няма, а и няма такъв вариант на тази рецепта на добавки от царевица и чушка. Съвсем добронамерен коментар правя.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни рецепти