Сушен бут с подправки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k10k4k5k5
Сушен бут с подправки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции12
"За вкусно мезе трябват точните подправки. Кои са те, вижте в рецептата"

Необходими Продукти

  • свински бут - 1.5 кг
  • едра сол - 2 кг
  • червен пипер
  • чубрица
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският бут първо изкиснете във вода за около един час, отстранете, ако има мазнини и ципи.

Подсушете и нарежете на дебели пържоли и обилно поръсете със едра морска сол. Оставете ги за 24 часа на студено място, след което ги измийте със студена вода.

Оставете хубаво да се отцедят и след като сте объркали всички подправки, ги оваляйте, като притискате, за да се наслоят хубаво с чубрицата и останалите аромати.

Направете дупка на всяко парче сушеница и вържете с конец, закачете на сухо и проветриво място.

Сушеният бут с подправки е уникален, опитайте.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: