Руло с шипков мармалад

10/03/2012
pupi
отpupiНовак129
"Меко пандишпаново руло и ароматен шипков мармалад - хармония от вкусове "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 758
  • Преглеждания за месеца219
  • Преглеждания за седмицата48
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 9 с.л
  • брашно - 9 с.л
  • олио - 9 с.л
  • бакпулвер - 1 к.л
  • шипков мармалад
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме добре яйцата, захарта, олиото, брашното и бакпулвера, след което печем получената смес на хартия за печене в предварително загрята фурна от 180 гр за около 30 мин. (в зависимост от мощността на печката).

Когато блата стане готов веднага го обръщаме на мокра кърпа и навиваме на руло. Изчакваме няколко минути и мажем с мармалад.

Поръсваме с пудра захар или шоколадови пръчици и сервираме.подобни рецепти тук

5 14
4 8
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Тихомир
Тихомир
24.08.2014 01:29
да а как се завива..има ли опастност от пречупване..мн ми хареса рецептата и всичко останало!?
1
2
Мария
Мария
17.05.2014 19:57
много е вкусно това руло.Поне на мен ми се струва така.
2
0
Маркова
Маркова
19.11.2013 15:08
Тази рецепта е много сполучлива.става много хубаво.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв