Телешки суджук с бахар и кимион
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Суджук»Телешки суджук с бахар и кимион

Телешки суджук с бахар и кимион

МерсинМерсин
Новак
1826277
Телешки суджук с бахар и кимион
Снимка: Мерсин
1 / 2
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Порции50
"Внимателно преценете къде ще окачите това страхотно мезе, за да не изчезне, когато стане време за хапване"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 10 кг
  • сол - 230 г
  • селитра - 10 г
  • захар - 10 г
  • черен пипер - 30 г
  • кимион - 30 г
  • бахар - 5 г
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на късове, след което се осолява с предвидените по рецептата подправки.

Поставя се върху решетка, за да се отцеди. Необходими са приблизително два дни, за да се отцеди хубаво месото.

С помощта на машинка за мелене на месо, телешкото се смила и отново се оставя да престои на хладно място за 24 часа.

Накисват се сухи телешки тънки черва за един час в хладка вода. Червата се връзват от едната страна и се пълнят внимателно със сместа. Ако в тях остане въздух, червата се дупчат с игла, за да излезе.

Връзват се с конец и от другия край. Нареждат се на студено място. Хубаво е суджуците отгоре да се покрият с тензух. След това се окачват на проветриво място за 20-30 дни.

Телешкият суджук с бахар и кимион е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: