Телешки медальони с вино Марсала

16/01/2017
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф76870146321
"Ако сте от онези хора, които не правят компромиси с вкуса - това ястие е специално за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 275
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Гъбите се накисват във вода за около 30 минути.

2. Смесват се брашното, риганът и белият пипер и малко сол в найлоново пликче. В него се поставят телешките медальони и се разтръскват докато се покрият добре с брашнената смес. Изваждат се и се изтръскват от излишното брашно.

3. В по-дълбок тиган се загрява маслото и зехтина. Добавя се лукът - наситнен и се сотира за кратко време. Изважда се и се оставя настрана.

В същата мазнина се поставят телешките медальони и се запечатват от двете страни за кратко време, докато получат лека коричка, за около 3 минути максимум на страна. Веднага се прибавя виното, може да фламбира, лукът и босилекът. Ястието се оставя да къкри за около 5 минути без капак.

4. Накрая се добавят гъбите и се готви за около 3-4 минути.

Гарнитура:
Фетучините се сваряват по оказаните минути.

За картофеното пюре:
Картофите се сваряват и след като станат готови се заливат със студена вода и веднага се обелват. С пресата за картофи се смачкат, като се добавя и маслото на кубчета. Прибавя се горещото прясно мляко и продължава да се пасира за около 20 минути за да стане пухкаво и гладко. Добавя се сол. По желание се добавя и индийско орехче.

Източник: Кулинарен блог на Йоана Петрова

Забележка: Качвам снимки на приготвеното ястие, включително и на вида месо с което съм работила. В момента не разполагах с гъби Шийтаке и съм ползвала само сушени Манатарки около 100 г.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Веселина Константинова
Да, така е ! Винаги се наслаждавам на това, което публикуваш - защото е изпипано до максимум!:)))))
0
0
marcheva14
marcheva14
16.01.2017 19:35
Стига , бе Весеееее, моя е, не е моя , аз само преписвам и изпълнявам. Но между другото да ти кажа, че стана фантастично, месото отвътре е розово, не е сухо, а сочно, както трябва да бъде. По същия начин познавам вече и твоите заглавия и съм сигурна, че това ти си го пуснала, като рецепта. Вече зная на Сийчето рецептите, познавам ги по заглавията. Всеки си има някакъв стил.
Поздрав!
0
0
Веселина Константинова
Само като прочетох заглавието на рецептата и бях убедена, че е твоя Миме!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв