Десерт Шампанско и малини
Desert – Šampanjac i maline
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов Крем»Десерт Шампанско и малини

Десерт Шампанско и малини

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k6k6
Десерт Шампанско и малини
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Изкусителен, романтичен десерт в чаша за всички влюбени"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете шампанското в касерола и добавете захарта. Оставете да заври. В купа разбийте жълтъците, пудинга и добавете сметаната. Хубаво разбъркайте и към сместа налейте врящото шампанско.

Върнете обратно в касеролата и бъркайте, докато се сгъсти. Свалете от котлона и оставете леко да се охлади.

В друга касерола сипете малините (отделете една част) и захарта. Варете, докато се сгъсти (около 10-15 минути). Оставете топинга настрана.

От блата изрежете 8 малки кръгчета. Вземете 4 чаши и във всяка поставете по едно кръгче. Върху тях разпределете 1/2 от крема. Сложете по още едно кръгче, като притиснете леко към крема. Разпределете останалия крем.

Във всяка чашка поставете по няколко от отделените малини. Върху тях разпределете малиновия топинг.

Украсете плодовия крем с розички от сметана, пурички и захарни топчета. Оставете в хладилника да се охлади.

Десертът Шампанско и малини е подходящ за гости и различни празнични поводи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: