Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Пухкава питка с ким

Пухкава питка с ким

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Пухкава питка с ким
Снимка: Станислава Армянова
1 / 2
16/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"Пухкава и ароматна - вкусна питка, която препоръчваме от сърце"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л
  • прясно мляко - 300 мл
  • кисело мляко - 200 мл
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • брашно - 1 кг
  • ким - 2 щипки
  • масло - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтваряме в затопленото прясно мляко заедно със захарта и малко брашно. Оставяме да шупне.

Правим кладенче в пресятото брашно и чупим яйцата в средата, като отделяме 1 жълтък за намазване. Изсипваме маята, киселото мляко, угасено със содата. Слагаме солта и олиото. Месим меко тесто и разделяме на 3 части.

Разточваме на кръг около 1 см дебелина, мажем с маслото. Слагаме втория лист и мажем, слагаме и третия лист. Разточваме и режем кръга на 16 триъгълника, които навиваме на кифлички. в намазнена тава редим в кръг вече навитите парчета.

Оставяме да втаса и след това мажем с жълтъка. Поръсваме с ким. Печем в умерена фурна на 170 градуса за около 45-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: