gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Пълнен фазан с ориз

Пълнен фазан с ориз

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3662k67k
Пълнен фазан с ориз1 / 2
09/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции3
"Вижте колко лесно се приготвя перфектният фазан - рецептата е тук"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фазана почистете от дреболиите, натъркайте го вътре и вън с малко сол, черен пипер и масло. Дреболийките сварете и ги нарежете ситно.

Загрейте маслото и запържете ситно нарязания лук, гъби и след това добавете дреболийките. Щом се позадушат, добавете почистения ориз, овкусете със сол и черен пипер. Сипете виното, а малко след това към 2 к.ч. вода. Щом течността се абсорбира, свалете плънката и напълнете фазана.

Зашийте птицата и сложете в намазнена тава с малко вода да се пече в умерено загряна фурна. От време на време мажете фазана с вино и масло.

Рейтинг

5 2
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: