Свински хапки в зелеви листа

17/01/2017
"Безспорно това са сармите с най-вкусна плънка, които някога сме опитвали "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 271
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • свинско месо - 2 кг вратно
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Поръсете с черен, червен пипер и го разбъркайте.

Отделете листата от зелката и премахнете твърдата част.

Върху един зелев лист сложете три хапки от месото и завийте на стегната сарма. Направете всички сарми по този начин. Наредете ги плътно в намазнена тава.

Залейте с една ч.ч. зелев сок и малко мазнина. Покрийте с фолио и печете един час на 200 градуса.

Отвийте сармите, намалете фурната на 180 градуса и печете още един час.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Зорница Христова Михова
много вкусно и сполучливо стана
2
0
Веселина Константинова
Вкусно!
0
0
Елена Стефанова Йорданова
Мерси:)Към тях имаше и сос,но не го бях снимала!
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
17.01.2017 11:37
Чудесна идея, много ми харесаха, запазвам си рецептата :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв