Шпроти на фурна

09/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Искате ги хрупкави, но без да са пържени - ето ви рецептата "
Приготвяне70 мин.
Готвене35 мин.
Общо105 мин.
Порции3
  • Преглеждания общо8 717
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете предварително почистените и добре измити шпроти обилно със сол и оставете така за 1 час. След това ги изплакнете и ги нанижете на шишчета - по колкото се съберат. Хубаво поръсете шишчетата със сол, черен пипер, може и чили. Подредете ги в намазнена тава.

Загрейте малко мазнина в тиган и запържете за съвсем кратко накълцаните чесън и лук. Сипете ги върху шишчетата риба и долейте виното в тавата. Сложете да се пекат до готовност в предварително загряна умерена фурна. Поднесете с резени лимон.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0

Коментари (1)

tedi
tedi
22.05.2013 19:47
Рецептата е супер.Бих ви препоръчала повечко лук става много вкусен.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв